E-learning

‘The only thing worse than training your employees and having them leave is not training them and having them stay’, zei Henry Ford. E-learning is dé oplossing voor direct en efficiënt opleiden en nascholen binnen organisaties.

Grote voordelen zijn o.a.:
– Betere training en praktijkvoorbereiding door eenduidige informatie en eenvoudige niveauafstemming
– Werken in eigen tempo en op zelfgekozen tijdstippen
– Reduceren van kosten voor cursusorganisatie, gebruik van ruimten en reizen
– Beperken wederkerende kosten voor cursussen met trainers
– Zelfcontrole over persoonlijke en professionele ontwikkeling vergroot motivatie


E-learning maken is een vak.

De (h)erkenning van het vak vergt een professionele aanpak. Daarom vindt u bij ons dé specialisten voor het professioneel realiseren van e-learning in bedrijven, instellingen en onderwijsorganisaties. Wij benoemen de voor- en nadelen van e-learning, motiveren deelnemers en ontzorgen organisaties bij de aanpak en implementatie van efficiënt opleiden van medewerkers en management via e-learning. Wij maken e-learning eenvoudig toepasbaar. Ook voor u!

E-learning maken: Hoe doet u dat?

“Ik heb wel de kennis, vaardigheden en content, maar hoe maak ik daar nu e-learning van?”

Het is een veelgehoorde vraag in mijn praktijk. Bijvoorbeeld van aanbieders van opleidingen die e-learning willen toevoegen als nieuwe opleidingsvorm of leraren of organisaties die op een professionele manier onderling kennis willen uitwisselen.

In mijn werk adviseer en ondersteun ik o.a. organisaties in het onderwijs in het maken van e-learning voor het professionaliseren van leraren. Daarbij gaat het vaak om de ontwikkeling van (korte) e-learningcursussen waar professionals zelfstandig mee aan de slag kunnen. Tijdens mijn zoektocht naar vakliteratuur over verantwoorde praktische modellen voor het maken van e-learningcursussen kwam ik tot de ontdekking dat hier al veel informatie over beschikbaar is. Maar deze informatie is zeer gefragmenteerd, vaak in het Engels geschreven en er zit weinig samenhang tussen de gepresenteerde modellen en voorbeelden die ik vond. Tijd dus om hier iets aan te doen.

Mijn eigen bevindingen heb ik geordend in het ‘Basisboek E-learning maken’. Ik geef u een overzicht, zodat u zelf aan de slag kunt met het maken van e-learning voor uw organisatie.

Uiteraard vindt u overal in dit boek handige tips en suggesties. De informatie is zeker niet volledig, maar ruim voldoende om zelf aan de slag te gaan met het maken van (korte) zelfstudie e-learningmodules.

De toepassingen en werkvormen rondom e-learning zullen in de nabije toekomst nog veel praktischer en fraaier worden, al naar gelang de ontwikkeling van de techniek. En deze techniek wordt aanzienlijk goedkoper door de enorme toename van e-learningtoepassingen. Ikzelf ben er daarom van overtuigd dat e-learning in de komende jaren een aanzienlijk groter deel gaat uitmaken van de vergroting van de professionele kwaliteit van professionals, leraren en docenten. E-learning is inzetbaar in elke organisatie voor de ontwikkeling van de professionaliteit van medewerkers. Ook uw organisatie!

Voor vragen kunt u mij altijd mailen op klaas@e-learningmaken.nl.

En als u een afspraak maakt, krijgt u het boek GRATIS van ons! Ga hier naar de contact pagina.

 

 

Nog meer weten over e-learning? Download gratis boeken op: https://elearningindustry.com/free-ebooks


Opmaak 1

    Na het lezen van dit boek:

  •  Kent u de voor- en nadelen van (zelfstandige) e-learning
  •  Weet u waar u rekening mee moet houden bij het maken van een e-learningomgeving
  •  Kent u 6 didactische concepten en leertheorieën
  •  Bent u op de hoogte van leerstijlen en het gebruik van taxonomieën
  •  Kent u 7 praktische didactische modellen om e-learning op te zetten
  •  Kent u meer dan 25 werkvormen die u kunt gebruiken in e-learningcursussen
  •  Heeft u inzicht in bestaande oplossingen voor het technisch inrichten van een e-learningomgeving en het maken van e-learning
  •  Én kunt u zelf e-learning maken!

Download hier het register (woordenlijst) van de inhoud van dit boek.


Bestel het boek hier!
Quote

Goede e-learning ontstaat niet zomaar! Het vergt zorgvuldige planning, gedetailleerde realisatie en gemotiveerde implementatie.

Klaas Bellinga - E-learning Maken