Klaas Bellinga

E-learningspecialist

Klaas Bellinga heeft naast een ruime ervaring in het opzetten van en leiden van diverse bedrijven, jarenlange ervaring als uitgever, contentontwikkelaar, opleider en e-learningspecialist. Zie ook het LinkedIn-profiel.

LinkedIn

De ondernemer

Vanaf de jaren 90 van de vorige eeuw is Klaas betrokken geweest als initiatiefnemer, realisator en exploitant van de opleiding tot zonneconsulent bij de Stichting Verantwoord Zonnen. Voor de opleiding ‘Leergang uitgeverij’ van de Uitgeversacademie is hij auteur van diverse onderdelen op het gebied van distributie, verkoop en marketing. Klaas is lid van de Vereniging voor Educatieve Auteur (VvEA). Vanaf 2009 is hij betrokken geweest bij de realisatie van Teachers Channel, een digitaal platform voor de bij- en nascholing van leraren in het primair en voortgezet onderwijs en de pabo. Hierbij begeleidde hij de afgelopen jaren o.a. Hogeschool Utrecht en het Seminarium voor Orthopedagogiek in de opzet van haar blended learning- en e-learningplatform voor studenten en praktiserende leraren. Op 20 juni 2013 won Teachers Channel de prestigieuze Comenius Edumedia Zegel! Recent rondde Klaas de post-hbo-opleiding tot ‘E-learningspecialist’ af bij Fontys Hogescholen.


beeldmerk

E-learning maken, zo doet u dat!

Het ‘Basisboek E-learning maken’ van de hand van Klaas Bellinga verschijnt in september 2014 bij uitgeverij Leuker.nu.

Dit praktische handboek geeft u inzicht in het maken van e-learning voor uw organisatie zodat u eenvoudig zelf aan de slag kunt. Na het lezen van dit boek:
• Kent u de voor- en nadelen van (zelfstandige) e-learning
• Weet u waar u rekening mee moet houden bij het maken van een e-learningomgeving
• Kent u 6 didactische concepten en leertheorieën
• Bent u op de hoogte van leerstijlen en het gebruik van taxonomieën
• Kent u 7 praktische didactische modellen om e-learning op te zetten
• Kent u meer dan 25 werkvormen die u kunt gebruiken in e-learningcursussen
• Heeft u inzicht in bestaande oplossingen voor het technisch inrichten van een e-learningomgeving en het maken van e-learning
• Én kunt u zelf e-learning maken!

Hiernaast vindt u een van de vele voorbeelden van een methode voor het opbouwen van e-learninglessen volgens Gagné (instructional design).

Opmaak 1

Quote

Wees helder, kort en direct in uw informatieoverdracht, vraagstelling en ondersteunende beelden, filmpjes, animaties, infographics, etc.

Klaas Bellinga - E-learningspecialist